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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  26/09/2022
Data da última atualização:  26/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FARIA, A. L. R. de; FONSECA, H. P.; FERREIRA, W. P. M.; RIBEIRO, S. M. N. F.
Afiliação:  ANA LUÍSA RIBEIRO DE FARIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; HUMBERTO PAIVA FONSECA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, CNPCa; SILVANA MARIA NOVAIS FERREIRA RIBEIRO, AGRICULTURE AND LIVESTOCK FEDERATION OF THE STATE OF MINAS GERAIS.
Título:  Women participating in the coffee events in Brazil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Research, Society and Development, v. 11, n. 10, e230111032286, 2022.
DOI:  http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v11i10.32286
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Mulheres que participam dos eventos de café no Brasil.
Conteúdo:  There is no doubt about the importance of coffee cultivation to the Brazilian economy, a fact revealed by a large number of national and international events in this sector. However, it has only been in the last two decades that women have taken part in such events, mainly because of the prejudice that prevailed until the beginning of the 21st century. The present study was carried out with the aim of identifying the profile of the women participating in the events of the coffee throughout Brazil. A total of 556 questionnaires were applied during events held in the years 2016 and 2017 in ten coffee regions of Brazil. The questioned were composed by 23 questions addressing: schooling; the areas of performance and income of women in the coffee sector. Approximately 25 per cent of the women interviewed have post-graduate level training, and only 0.6 per cent are not literate. Most women operate in the area of coffee production have the monthly income between 2 to 5 minimum wages. In general, women who work in the coffee sector and participate in events linked to the national coffee industry, work mainly in the production stage and have a high degree of education, however, receive low wages.
Thesagro:  Cafeicultura; Colheita; Mulher Rural; Pesquisa Social; Produção Agrícola.
Thesaurus Nal:  Rural women; Socioeconomics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146814/1/Women-participating-inthe-coffee-eventsinBrazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
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1.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, H. P.; FERREIRA, W. P. M.; JARAMILLO, C.; MACHADO, A. L. L. de S. Imagens Sentinel-2 e Alos Palsar para obtenção do NDVI da cultura do café em duas condições de altitude. Revista Científica Univiçosa, Viçosa-MG, v. 10, n. 1, Jan./Dez. 2018 SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ACADÊMICA, 10., 2018, Viçosa. Anais... Viçosa: Univiçosa.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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2.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, K. R.; FERREIRA, W. P. M.; FONSECA, H. P.; SOUZA, C. F. Influence of temperature and altitude on the expansion of coffee crops in matas de Minas, Brazil. Engenharia na Agricultura, v. 28, p. 157-165, 2020. Título em português: Influência da temperatura e altitude na expansão da cultura do café nas matas de minas, Brasil.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, W. O.; FERREIRA, W. P. M.; RIBEIRO, S. M. N. F.; FONSECA, H. P. Influência das mudanças climáticas na produção cafeeira segundo a percepção das cafeicultoras. Formação (Online), v. 27, n. 52, p. 77 -100, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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4.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, A. L. R. de; FONSECA, H. P.; FERREIRA, W. P. M.; RIBEIRO, S. M. N. F. Women participating in the coffee events in Brazil. Research, Society and Development, v. 11, n. 10, e230111032286, 2022. Título em português: Mulheres que participam dos eventos de café no Brasil.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
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5.Imagem marcado/desmarcadoJARAMILLO-GIRALDO, C.; FERREIRA, W. P. M.; FONSECA, H. P.; RIBEIRO, M. de F.; SILVA, L. M. R.; FERNANDES, R. B. A. Relationship Between Spatio-Temporal Leaf Area Index and Crop Coefficient When Monitoring Coffee Plots in Brazil. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 15, p, 187-199, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
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6.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, H. P.; LACERDA, H. C.; FERREIRA, W. P. M.; GARCIA, Y. M.; FARIA, A. L. L. de; SOARE, W. O. Influência do uso e ocupação da terra no ciclo hidrológico no Município de Viçosa - MG. In: Congresso Nacional do Meio Ambiente Justiça social e sustentabilidade medianizado pela economia verde, 16., 2019, Anais... Poços de Caldas -MG.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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7.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, W. P. M.; RIBEIRO, S. M. N. F; FONSECA, H. P.; MIRANDA, T. V.; DIAS, C. R. G.; DI MARTINO, N. G. Profile of the women working in the coffee sector in Brazil (Phase 1). In: ARZABE, C.; MACIEIRA, J. C.; MENEZES, R. S. S.; BALIZA, D. P.; MOURÃO, T. F. (Ed.). Women in coffee in Brazil. Brasília, DF: Embrapa, 2018. E-book. il. color.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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8.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, W. P. M.; RUFINO, J. L. dos S.; FONSECA, H. P.; QUEIROZ, D. M. de; FERNANDES FILHO, E. I.; RIBEIRO, M. de F.; FERREIRA, C. de F. S. Mapping the mountainous climate in the Matas de Minas region, Brazil which influences the top-quality coffee beverages. Research, Society and Development, v. 11, n. 12, e261111233776, 2022. 14 p. Título em português: Mapeamento do clima de montanha na região de Matas de Minas, Brasil que influenciam a alta qualidade das bebidas do café.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
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